07 دی 1394 - 15:37 شناسه خبر: 3667 نسخه چاپی

عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی:

ناوگان هوایی، یارانه صادرات محصولات کشاورزی را حذف کرد

ناوگان هوایی، یارانه صادرات محصولات کشاورزی را حذف کرد عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی:
با توجه به مصرف 340 هزار تنی قارچ در کشور روسیه، این کشور بازار مناسبی برای صادرات قارچ ایرانی است که امکان رقابت در حوزه قیمت و کیفیت را با محصولات م ...

با توجه به مصرف 340 هزار تنی قارچ در کشور روسیه، این کشور بازار مناسبی برای صادرات قارچ ایرانی است که امکان رقابت در حوزه قیمت و کیفیت را با محصولات مشابه خارجی دارد، البته در صورتی که کانتینرهای یخچال‌دار و ناوگان هوایی به صادرات محصولات کشاورزی، گوشه چشمی داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ،عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با اعلام این خبر گفت: پس از وقوع شرایط سیاسی در کشور روسیه و سقوط هواپیمایی سوخو توسط ترک‌ها و محدودیت‌هایی که بین کشور روسیه با اوکراین و کشورهای اروپایی به‌وجود آمد، زمینه برای صادرات محصولات ایرانی فراهم شده است و قارچ با توجه به کیفیت مناسب، قیمت متعادل می‌تواند گزینه مناسبی برای توسعه صادرات غیرنفتی ایران و استفاده از ظرفیت روسیه باشد.

محمدحسین افشار افزود: بر اساس آمارهای منتشرشده، سالانه روس‌ها 340 هزار تن قارچ می‌خورند که سه برابر تولید ایران به‌شمار می‌رود؛ لذا در صورت حل مشکل حمل و نقل و انتقال به‌موقع قارچ در بازارهای روسیه، به‌راحتی می‌توان بخشی از نیاز بازار قارچ روسیه را با تولیدات ایرانی پاسخ داد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون روزانه 400 تن قارچ در کشور تولید می‌شود که بیش از نیاز داخلی است و بخشی از آن به‌عنوان مازاد می‌تواند صادر شود.

ناوگان هوایی، یارانه بخش کشاورزی را حذف کرد

عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی ادامه داد: در گذشته ناوگان هوایی با اختصاص یک یا دو خط هوایی و در نظر گرفتن یارانه، امکان صادرات قارچ را برای پرورش‌دهندگان داخلی فراهم کرده بود، اما اخیراً با حذف یارانه، صادرات قارچ از طریق هواپیما بسیار گران‌قیمت محاسبه شده و سود چندانی ندارد.

افشار تصریح کرد: اکنون حجم محدودی قارچ به کشور امارات از طریق هوایی و مابقی از طریق دریایی و از راه‌های شوسه صادر خواهد شد.

 

رایزنی اتاق بازرگانی با صنعت و معدن و راه و شهرسازی

وی یادآور شد: به‌منظور توسعه صادرات قارچ به کشور روسیه، وزارت جهاد کشاورزی در حال چانه‌زنی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین راه و شهرسازی است تا با اختصاص کانتینرهای یخچال‌دار، بتوان قارچ را به مقصد آستاراخان بارگیری کرد.

افشار تأکید کرد: اتاق بازرگانی نیز در حال یافتن راهکارهایی است که از فرصت به‌وجودآمده در روسیه حداکثر بهره‌برداری به‌عمل آید و برای صادرات قارچ از ظرفیت‌های فعلی استفاده کرد، اما مسئله مهم آن است که بسیاری از کشورها برای استفاده از ظرفیت روسیه به رقابت پرداختند و در صورتی که زمان زیادی از تحریم‌ها و خصومت روسیه با کشورهای اروپایی و ترکیه بگذرد، صادرکنندگان مقتدری برای صادرات انواع کالاها به این کشور قطار خواهند شد.

 

قیمت قارچ در سراشیبی افتاد

عضو هیأت‌مدیره انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی  اظهار داشت: با توجه به استقبال تولیدکنندگان خرد و همچنین توسعه بسترهای تولید قارچ، در حال حاضر با افزایش عرضه، قیمت قارچ بین پنج تا شش‌هزار تومان در نوسان است.

وی همچنین گفت: هرساله در زمستان قیمت قارچ به‌علت افزایش تولید، روند نزولی پیدا می‌کند و با استفاده از فناوری‌های نوینی که وارد بازار صنایع تبدیلی شده، تقاضا برای صادرات قارچ نیز روند افزایشی خواهد یافت.

 

پودر قارچ به بازار آمد

افشار در ادامه افزود: با ورود فناوری‌های جدید در صنایع تبدیلی، برخی کارخانه‌ها علاوه بر بلنچ قارچ، از قارچ خشک و پودر قارچ برای استفاده در سس و سوپ قارچ به‌عنوان جدیدترین صنایع غذایی و غذاهای نیمه‌آماده استفاده می‌کنند که تقاضا را در بازار قارچ افزایش داده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از گذشته قارچ خشک در کشور وجود داشت که با ابزارهای قدیمی و سنتی فرآوری آن انجام می‌گرفت که هم‌اکنون برخی صنایع غذایی اقدام به واردات ماشین‌آلات جدید کردند که قارچ را با کیفیتی مناسب، خشک کرده و به‌صورت بسته‌های پودری 50 تا 100 گرمی عرضه می‌کند./